Vafler med banan
gode til brunch
UDSTYR
Vaffeljern og stavblender
TID
30 min.
ANTAL
4 pers.
Ingredienser til 8 stk.
—————————————
- 200 gr havregryn
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 3-4 modne bananer
- 2 spsk neutral olie
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du :
—————————————
1. Kom alle ingredienser i en skål – brug en stavblender og blend til det hele er en cremet masse. Hvis blandingen synes for tyk, så tilsæt lidt mere mælk og hvis den er for tynd, så tilsæt flere havregryn.
2. Varm vaffeljernet godt op. Da der er olie i dejen er det ikke nødvendigt at bruge fedtstof, men hvis du oplever de hænger fast, så giv det lidt smeltet smør.
3. Hæld derefter ca 1-1,5 dl vaffeldej på det varme jern og luk det til. (mængden afhænger af dit vaffeljerns størrelse og fabrikant)
4. Bag vaflerne i ca. 2 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og virker gennembagte
TIP ! Læg de færdige vafler på en rist så de ikke bliver bløde og nyd dem mens de er helt nybagte og lækre. Eller læg dem evt i en lun ovn, mens du laver resten.
Top dem f.eks med:
—————————————
Skiver af banan, caramelsauce og hakkede nødder
OBS! Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.