Vafler uden æg
De kan også laves helt veganske
UDSTYR
Vaffeljern og piskeris eller blender
TID
30 min.
ANTAL
4 pers.
Ingredienser til 8 stk. :
—————————————
- 400 gr hvedemel
- 4 spsk sukker
- 1 ½ spsk. bagepulver
- 700 ml mælk eller kærnemælk
- 70 ml rapsolie
- 4 dl havregryn
- ½ tsk. salt
- Smør til stegning
VEGANSK !Hvis man ikke ønsker at bruge komælk, kan den udskiftes med plantemælk, f.eks. havremælk som også indeholder lidt fibre. Og smørret kan udskiftes med kokosolie.
Sådan gør du :
—————————————
1. Kom alle ingredienserne i en skål (undtagen smørret) og rør til massen er ensartet. Brug evt et elektrisk piskeris, stavblender eller blender.
2. Varm vaffeljernet godt op. Smelt en lille smule smør i det og sørg for det smeltes på begge sider af jernet – brug lidt af smørret hver gang du laver en ny vaffel.
3. Hæld derefter ca 1,5 dl vaffeldej på det varme jern og luk det til. (mængden afhænger af dit vaffeljerns størrelse og fabrikant)
4. Bag vaflerne i ca. 1-2 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og virker gennembagte
TIP ! Læg de færdige vafler på en rist så de ikke bliver bløde og nyd dem mens de er helt nybagte og lækre. Eller læg dem evt i en lun ovn, mens du laver resten.
Top dem f.eks med:
—————————————
Flødeskum blandet med lidt friske eller tørrede jordbær – brug enten piskefløde eller en vegansk fløde eller skyr med vanilie.
OBS! Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.