Vafler med flødeskum & bær

den perfekte dessert

UDSTYR

Vaffeljern og piskeris

TID

30 min.

ANTAL

4 pers.

Ingredienser til 8 stk.

—————————————

  • 200 g smør
  • 8 dl mel
  • 8 dl mælk 
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 knivspids salt
  • 6 spsk sukker
  • 4 æg
opskrift paa klassiske vafler

Sådan gør du :

—————————————

1. Smelt smørret og lad det køle af imens du blader mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål

2. I en anden skål pisker du æggene sammen med et piskeris til de har en skummende og let cremet konsistens. Tilsæt gradvist mælken mens du fortsætter med at piske.

3. Tilsæt gradvist melblandingen til æggene mens du pisker. Det skal blandes godt sammen. Rør til sidst det smeltede (og lidt afkølede) smør i dejen og bland det hele til en jævn dej.

4. Varm dit vaffeljern godt op og smør pladerne med en smule smør. Da der er smør i dejen, er det formentlig nok at smørre jernet ved den første bagning.

5. Bag vaflerne i ca. 2 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og virker gennembagte

TIP ! Læg de færdige vafler på en rist så de ikke bliver bløde og nyd dem mens de er helt nybagte og lækre. Eller læg dem evt i en lun ovn, mens du laver resten. 

Du kan også lave dejen 2-3 dage før du skal bruge den, bare opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet.

 

Top dem f.eks med:

—————————————

Pisk iskold fløde til let skum og server det til vaflerne sammen med friske bær og måske lidt flydende honning

OBS! Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.