Vafler med kærnemælk
som mormor lavede dem
UDSTYR
Vaffeljern og piskeris
TID
30 min.
ANTAL
4 pers.
Ingredienser til 8 stk.
—————————————
- 5 dl kærnemælk
- 125 g smeltet smør
- 3 æggeblommer
- 3 stiftpiskede æggehvider
- 250 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- ½ tsk. natron
- 1 tsk vaniljesukker
- lidt revet citronskal – økologisk
Sådan gør du :
—————————————
1. Rør mel, natron, sukker, vaniljesukker og citronskal godt sammen.
2. Pisk det smeltede smør (lillefingervarmt), kærnemælk og æggeblommer grundigt og tilsæt derefter melblandingen – rør til det er helt uden klumper med et (elektrisk) piskeris
3. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i lige før bagningen. Sørg for at de er arbejdet godt ind i dejen, men uden at slå luften ud af dem.
4. Varm vaffeljernet godt op. Smelt en lille smule smør i det og sørg for det smeltes på begge sider af jernet – brug lidt af smørret hver gang du laver en ny vaffel.
5. Hæld derefter ca 1-1,5 dl vaffeldej på det varme jern og luk det til. (mængden afhænger af dit vaffeljerns størrelse og fabrikant)
6. Bag vaflerne i ca. 2 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og virker gennembagte
TIP ! Læg de færdige vafler på en rist så de ikke bliver bløde og nyd dem mens de er helt nybagte og lækre. Eller læg dem evt i en lun ovn, mens du laver resten.
Top dem f.eks med:
—————————————
Flydende honning & friske bær
eller æblemos, syltetøj, sukker
OBS! Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.