Madvafler
Nemme at lave – til frokost og aftensmad
UDSTYR
Vaffeljern og piskeris eller blender
TID
30 min.
ANTAL
4 pers.
Ingredienser til 8 stk. :
- 375 g grahamsmel
- 1 1/2 tsk. groft salt
- 3 æg
- 6 dl mælk
- 300 gr revet ost -f.eks mozarella
* Man kan vælge at komme lidt yndlingskrydderier i dejen for at give vaflerne ekstra smag.
Sådan gør du :
—————————————
1. Bland mel og salt i en skål – pisk mælk og æg i – tilsæt osten og rør dejen godt igennem
2. Varm vaffeljernet godt op og hæld derefter ca. 2 dl vaffeldej på – sørg for det går ud til kanterne og luk det.
3. Bag vaflerne i ca. 3-4 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og er blevet sprøde.
4. Bag i alt 4 dobbelte vafler – altså 8 delte og hold dem lune i ovnen til alle vafler er bagte.
Top dem f.eks med:
—————————————
Blandet kålsalat, syltede agurker & kylling – giv det lidt pesto på toppen eller en god karrydressing
Avokado, kimchii & laks pyntet med grønne urter
Spidskålssalat m.tang, sesam & rejer – her er en lækker goma dressing perfekt på toppen
Hummus & høvlede gulerødder m. urter
Er det en presset dag, så gør det nemt og køb en blandet salat, så er det lige til at putte på sammen med det man har lyst til
TIP !
Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.