Belgiske vafler
DE KLASSISKE FIRKANTEDE OG SPRØDE VAFLER
UDSTYR
Vaffeljern og piskeris eller blender
TID
30 min.
ANTAL
4 pers.
Ingredienser til 8 stk :
—————————————
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 150 g smør
- 2,5 dl sødmælk
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. vanilje eller korn fra 1/2 stang
- ca. 25 g smør til stegning
Man kan vælge at komme lidt kardemomme i dejen eller lidt citronsaft og revet citronskal (økologisk) samt birkes.
Sådan gør du :
—————————————
1. Pisk æg og sukker luftigt
2. Smelt smør og lun mælken til den er fingervarm
3. Bland smør og mælk godt sammen og vend det i æggemassen
4. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen
5. Varm vaffeljernet godt op. Smelt en lille smule smør i det og hæld derefter et par skefulde vaffeldej på og luk det.
6. Bag vaflerne i ca. 2 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og er blevet sprøde.
Læg de færdige vafler på en rist, så de ikke bliver bløde. Nyd dem mens de er helt nybagte, sprøde og lækre.
Top dem f.eks med:
—————————————
Flormelis, sukker, kanel, syltetøj, sirup, flydende honning, friske bær, banan, nutella, hasselnødder, kokosflager, saltet karamel, Cointreau, flødeskum, is …..
TIP !
Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.